Moeilijkheid: *
Bereiding: 20 minuten
Nodig:500 gr volkorenpasta, liefst spaghetti of linguine
2 sneden oud brood (liefst volkoren, laat een paar uur aan de lucht drogen)
4 teentjes knoflook, gehalveerd (verwijder de kern, dan is hij beter verteerbaar)
2 blikjes sardientjes in olie, zonder vel en graten
4 gezouten ansjovisjes onder olie, uitgelekt
1 takje verse tijm
1 gedroogd spaans pepertje, verkruimeld
1 kopje platte peterselie, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie extra vergine
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verkruimel het oude brood en doe het in een diepe pan met anti-aanbaklaag, samen met de knoflook, tijm, spaans pepertje, ansjovis en sardientjes (inclusief olie). Zet op een hoog vuur en laat 3 à 4 minuten fruiten, terwijl je met een houten lepel de sardientjes verbrokkelt.
Zet het vuur laag en laat het mengsel zo'n 10 minuten verder bakken.
Kook ondertussen de pasta, in ruim lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, bijtgaar. Laat de pasta 'schrikken' door een flinke geut koud water in de pot te gieten, zodat het kookproces stopt. Giet de pasta af, laat even uitlekken en doe hem dan in de pan bij het brood/sardientjesmengsel. Voeg de olijfolie en peterselie toe, kruid naar smaak met peper en zout en roer zachtjes onder elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten