donderdag 10 juni 2010

Zuiders pastaslaatje

Nodig:
volkoren pasta (reken als hoofdgerecht op ong. 100 gr per persoon)
zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
gegrilde artisjokharten, uitgelekt
zwarte olijven zonder pit
gerookte kipfilet, in stukjes (of overschotje kip)
4 takjes basilicum, de blaadjes in stukjes gescheurd
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
balsamico-azijn
peper en zout naar smaak
Eventueel: enkele sneetjes San Daniele ham, in reepjes; parmezaanse kaas schaafsel.

Bereiding:
Kook de pasta volgens aanwijzingen in ruim, lichtgezouten water beetgaar. Giet af en laat direct afkoelen onder de stromende koude kraan. Laat goed uitlekken.
Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een kom en hussel onder elkaar. Voeg de uitgelekte, afgekoelde pasta toe en roer flink onder elkaar. Werk eventueel af met stukjes ham en het kaas schaafsel. Dien op met een fris glaasje droge rozé. Ook lekker om mee te nemen naar een picknick, of als bijgerecht bij een BBQ.

Geen opmerkingen: