donderdag 6 januari 2011

Polpette (Italiaanse gehaktballetjes)

Moeilijkheid: *
Bereiding: 40 minuten

Nodig:
750 gr gehakt (gemengd runds/varken, maar ik heb ze met kalfsgehakt gemaakt en dat was ook lekker)
1 ei
paneermeel
handvol geraspte parmiggiano of grana kaas
gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
1 klein uitje, heel fijn gesnipperd
peper en zout naar smaak
bakmargarine

Bereiding:
Meng alle ingrediĆ«nten (behalve de bakmargarine) en vorm er afgeplatte balletjes van.  Smelt de bakmargarine in een pan met dikke bodem en bak de gehaktballetjes aan tot ze rondom rond een krokant korstje hebben.  Zet het vuur laag en laat de balletjes verder garen, onder regelmatig omdraaien.
Als de balletjes gaar zijn deze uit de pan verwijderen en warm houden.  Zet het vuur onder de pan weer hoger en blus de pan met wat bouillon (of wijn).  Laat even inkoken tot een jus.

Lekker met puree.  Maak een kuiltje in de puree en doe hierin een lepel van de jus.

Geen opmerkingen: