Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten
Nodig:500 gr (ontdooide) scampi's, gepeld en darmkanaal verwijderd
1 grote eetlepel curry-poeder
1/2 klein flesje ketchup
1 flinke eetlepel tomatenpuree
een scheut cognac
250 ml (soja)room
4 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een koekepan of wok en fruit de knoflook. Voeg de scampi's toe en bak tot deze tot ze gaar zijn. Haal de scampi's uit de pan en houd ze warm. Blus de pan met de cognac. Voeg de ketchup, tomatenpuree, curry en room toe en roer goed onder elkaar. Laat een beetje inkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de scampi's weer toe en laat ze weer goed warm worden.
Serveer met stokbrood, pide (turks brood) of ciabatta. Ook lekker met verse tagliatelle of rijst.
2 opmerkingen:
waar is de groente?
Moet er overal groenten inzitten? Maak er een slaatje bij...
Een reactie posten