Bereiding: 2u + 1 nacht marineren
Moeilijkheid: **
Wauw, een recept om duimen en alle vingers bij af te likken, ik kreeg zelfs de kans niet om een foto te maken! Altijd leuk als een recept zo goed komt :DNodig:
1 kip in stukken (je kan ook alleen kippenbouten gebruiken, reken er 2 per persoon)
klein handjevol laurierblaadjes
2 takjes verse rozemarijn
2 teentjes knoflook, ongepeld, geplet met de achterkant van een mes
1/2 fles Chianti (gebruik wijn van goede kwaliteit, de rest kan je erbij opdrinken)
olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne schijfjes gesneden
6 ansjovisfilets
groene en zwarte olijven, van ieder een handjevol (naar smaak)
2 blikken pomodori cigliegio (kerstomaatjes op blik, indien je dit niet vindt neem je tomatenblokjes)
Bereiding:
Kruid de kip met peper en zout. Doe de kip, laurierblaadjes, rozemarijn en de gekneusde teentjes knoflook in een pot en overgiet met de halve fles Chianti. Laat een nachtje in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180°.
Haal de kip uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade en houd opzij. Verwarm de olijfolie in een pan die ook in de oven kan. Bak de stukken kip rondom rond bruin, haal ze uit de pan en houd even apart. Doe de schijfjes knoflook en de ansjovissen in de pan en bak kort. Voeg de tomaten, olijven en de gezeefde marinade toe, roer goed door en doe dan de stukken kip er terug bij. Doe een deksel op de pan, of dek af met een dubbele laag aluminiumfolie.
Zet in de oven en laat 1u garen. Haal het deksel van de pan en laat nog 45 minuten garen.
Als je van een dikke saus houdt kan je daarna de stukken kip warm houden (bv. onder alu-folie) en de saus binden of wat laten inkoken.
Serveer met stokbrood, zodat niets van de overheerlijke saus verloren gaat!
2 opmerkingen:
Zou je dat ook zonder oven kunnen maken, gewoon op een zacht vuur laten sudderen? Want ik heb momenteel geen oven en het klinkt zo verschrikkelijk lekker.
Ja, gewoon op zacht vuurtje laten sudderen, dat komt ook wel goed!
Een reactie posten