dinsdag 31 mei 2011

Cannelloni ricotta e spinaci

Bereiding: 50 minuten
Moeilijkheid: *

Nodig:
200 gr ricotta (eventueel zelfgemaakt, zie hier voor recept: http://candyinwonderland.wordpress.com/2011/05/29/homemade-ricotta/)
350 gr spinazie (uit de diepvriezer, ontdooid en gehakt)
1 ei
een handvol geraspte parmezaanse of grana kaas
zout, peper en nootmuskaat
verse lasagnevellen of droge cannellonipijpjes
eenvoudige tomatensaus (uitje fijnsnipperen en in weinig olie fruiten, passata en water bijvoegen en laten sudderen; kruiden met peper en zout)

Bereiding:
Meng alle ingrediĆ«nten behalve de laatste 2.  Neem verse lasagnevellen (zelfgemaakt of uit het koelvak in de supermarkt) en leg er ongeveer 2 eetlepels vulling op; rol ze op.  Of neem droge cannelloni-tubes en vul ze.  Leg de rolletjes in een ovenvaste schotel.  Overgiet met een eenvoudige tomatensaus en zet in de oven op 200°C gedurende 25 minuten.

Geen opmerkingen: