Moeilijkheid: *
Bereiding: 20 minuten
Niet echt het originele recept, maar het is lekker en snel klaar en meer eis ik niet op een maandagavond ;)Nodig:
750 gr vaste vis in stukjes (ik heb altijd een zak in de diepvries zitten met stukjes gemengde vis)
250 ml droge witte wijn
2 à 3 tenen knoflook, in fijne stukjes
een flinke snuif chilivlokken
1 eetlepel olijfolie
+/- 250 ml tomatensaus (passata of kant-en-klare tomatensaus)
3 glaadjes laurier
snufje oregano
Bereiding:
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook met de chilivlokken. Voeg de tomatensaus, laurier, oregano en de witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de stukjes vis toe, zet eventueel het vuur wat lager en laat sudderen tot de vis gaar is. Kruid eventueel nog wat bij met zout en/of peper.
Serveer met puree en groenten, bv. trio van bloemkool-broccoli-romanesco.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten