Met dit recept werd ik ooit derde in een receptenwedstrijd van Velt. Het is eenvoudig maar héél erg lekker. Ik combineer het graag met vis of kalfsvlees. Ook overheerlijk op een groentenbuffet bij een BBQ.
Nodig:
2 knollen venkel, groen en buitenste blad verwijderd
1 sinaasappel
peper en zout
olijfolie
frambozenazijn
Bereiding:
Snijd de venkelknollen in de lengte in 4 en snijd hem dan in fijne schijfjes (+/- 2 à 3 mm dik).
Snijd de dikke pel samen met het witte vliesje van de sinaasappel. Verwijder de partjes uit de vliesjes en snijd eventueel in de helft (als het grote sinaasappelen zijn). Doe (samen met het vrijgekomen sap) bij de venkel in een kom. Maak een vinaigrette van 3 eetlepels extra-vergine olijfolie, 1 eetlepel frambozenazijn, peper en zout en meng deze onder de venkel en sinaasappel.
Varianten: gebruik eens 2 clementines of 1 roze pompelmoes i.p.v. de sinaasappel. Vervang de frambozenazijn eventueel door balsamico-azijn, of appel-honingazijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten