vrijdag 19 september 2008

Fish 'n Chips en mushy peas

Moeilijkheid: **
Bereiding: 30 min


Dit is een typisch Brits pub-menu, maar het kan zo smaken hè.

Nodig:
5 stukken koolvishaasje, ong 175 gr elks
200 gr bloem + extra om te bestuiven
1 theelepel zout
1 ei
1 flesje bier
zout en peper
frituurolie
partjes citroen, om te garneren
2 eetlepels olijfolie
1 bosje jonge uitjes, fijngesneden
1 theelepel verse munt, gehakt
450 gr diepvrieserwten, ontdooid
zout en peper
2 eetlepels boter

Bereiding:
Bereid eerst de mushy peas: verwarm de olijfolie en fruit hierin de jonge uitjes. Voeg de erwten toe en laat een 5-tal minuten stoven. Stamp de erwten grof met een pureestamper. Voeg de munt en de boter toe en kruid met peper en zout.

Bestrooi de vis met peper en zout en bestuif hem met bloem.
Verwarm de frituurolie in een diepe pan.
Zeef de bloem en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, breek het ei erin en voeg beetje bij beetje het bier toe onder voortdurend roeren, om een mooi glad en luchtig beslag te krijgen.
Haal de vis onmiddelijk door het beslag en frituur een 5-tal minuten in de hete olie, tot hij kapperig en goudbruin is. Draai halverwege eens om. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en serveer met extra dikgesneden verse frieten, tartaarsaus en de mushy peas.

1 opmerking:

CMI zei

tartaarsaus? een goeie scheut azijn op de frieten ja!