woensdag 25 juni 2008

Quiche met zalm en witloof


Nodig:
1 portie basisdeeg voor quiche (of 1 kant-en-klare rol deeg)
500 gr witloof, in grove stukken
200 gr gerookte zalm, in reepjes
1 eetlepel bakmargarine
200 ml volle melk
150 gr gemalen kaas
3 eieren
zout en peper

Bereiding:
Stoof het witloof beetgaar in de bakmargarine (ong. 15 minuten) en kruid licht met peper en zout; laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200°.
Doe het deeg in een taartvorm en prik in het deeg. Beleg de bodem met het witloof en de gerookte zalm.
Meng de eieren, kaas, melk, een weinig zout en peper en giet dit over de groenten.
Bak de quiche gedurende 40 minuten.
Serveer lauw of koud, eventueel met een slaatje.

2 opmerkingen:

Tucana's Dream zei

Op vraag van mijn ouders...quiche van zalm en brocolli. Hoe maak je dat?

Candy in Wonderland zei

Hetzelfde: je vervangt het witloof door broccoli, kookt of stooft de broccoli gaar. Je kan eventueel de gerookte zalm vervangen door zalm uit blik; of een vers stuk zalm eerst bakken/grillen en dan in stukjes doen.