Recepten voor elke dag. Soms makkelijk, soms een beetje arbeidsintensiever, maar altijd lekker!
woensdag 25 juni 2008
Quiche met zalm en witloof
Nodig:
1 portie basisdeeg voor quiche (of 1 kant-en-klare rol deeg)
500 gr witloof, in grove stukken
200 gr gerookte zalm, in reepjes
1 eetlepel bakmargarine
200 ml volle melk
150 gr gemalen kaas
3 eieren
zout en peper
Bereiding:
Stoof het witloof beetgaar in de bakmargarine (ong. 15 minuten) en kruid licht met peper en zout; laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200°.
Doe het deeg in een taartvorm en prik in het deeg. Beleg de bodem met het witloof en de gerookte zalm.
Meng de eieren, kaas, melk, een weinig zout en peper en giet dit over de groenten.
Bak de quiche gedurende 40 minuten.
Serveer lauw of koud, eventueel met een slaatje.
Labels:
eieren,
groenten,
hoofdgerecht,
kindvriendelijk,
lunch,
picknick,
vis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Op vraag van mijn ouders...quiche van zalm en brocolli. Hoe maak je dat?
Hetzelfde: je vervangt het witloof door broccoli, kookt of stooft de broccoli gaar. Je kan eventueel de gerookte zalm vervangen door zalm uit blik; of een vers stuk zalm eerst bakken/grillen en dan in stukjes doen.
Een reactie posten